Prima pagină > stiri > Mos Craciun nu are culoare !

Mos Craciun nu are culoare !

Mos Craciun Asteptan aseara  🙂

Legenda Lui Mos Craciun

Peste o sută de elevi de etnie romă l-au aşteptat, aseară, pe Moş Crăciun veseli, gălăgioşi şi emoţionaţi, la Şcoala Nr. 13 din Craiova.

Bucurie mare pe strada Bucovăţ din cartierul craiovean Faţa Luncii, miercuri seara, când copiii de etnie romă se pregăteau intens pentru întâlnirea cu Moş Crăciun. Şi când spunem „intens”, ne referim la faptul că elevii Şcolii 13 repetaseră temeinic pentru a-l impresiona pe Moş cu spectacolul lor, se îmbracaseră strălucitor şi ţipau în gura mare când auzeau câte un zvon că bătrânul darnic ar fi ajuns deja în clădire. Nu mai puţin de 130 de elevi ai Şcolii 13 au urcat pe rând pe scena improvizată într-o sală de clasă, emoţionându-şi părinţii şi profesorii.
De la princhindeii de grădiniţă şi până la elevii de clasa a VIII-a, copiii l-au impresionat pe bătrânul îmbrăcat în roşu cu scenete originale, scrise de profesorii lor, cu dansuri tradiţionale rome şi române, dar şi cu frumoase colinde. „În aşteptarea lui Moş Crăciun”, „Bradul credincios”, „Un examen de capacitate în împărăţia animalelor” şi „Serbarea anotimpurilor” au fost cele patru scenete care i-au lăsat pe părinţi cu gura căscată, aplaudând mândrii de odraslele lor.
„Ia uite ce băiat mândru am, ce frumos vorbi el acolo pe scenă!”, spunea la final o mamă emoţionată, cu faţa rotundă ieşind din baticul multicolor.  Unul dintre organizatorii evenimentului, mediatorul şcolar Romeo Tiberiade, a explicat de ce sunt importante astfel de activităţi pentru comunitatea de romi. „Problemele de integrare vin de la părinţi, de aceea ei trebuie să vadă ce poate face educaţia pentru copiii lor şi să-i lase să vină la şcoală”, a spus el. „Este o tradiţie a noastră prin care copiii primesc daruri de la Moş Crăciun.   Uneşte şi atrage laolaltă copii şi părinţi, pe care îi determină să îşi schimbe mentalitatea cu privire la educaţie şi şcoală. Toate activităţile au la bază diversitatea, interculturalitatea şi integrarea socială”, a spus directoarea şcolii Mariana Becherescu.

Sursa EVZ

————————————————————————————————–———–———–———

Alte articole

Cadouri De Craciun – Top 10 Cadouri Stupide

Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi stresantă pentru persoanele mai puţin inspirate în alegerea cadourilor pentru cei dragi.

Diana Malos „Miss Vacanţa” de la OTV a fost găsită în ştreang  cu mainile legate in  spatele mănăstirii „Sf. Ioan” Misterul : Sinucidere Vs Crima

Statusuri, sms-uri, mesaje, urari de Craciun : De Sarbatori pe langa cadoul oferit persoanei dragi se ofera si o felicitare, noi am venit cu o pagina unde iti dam cateva ideei de mesaje si urari de sarbatori

————————————————————————————————–———–———–———

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: