Prima pagină > stiri > 2009 cu o secunda intarziere

2009 cu o secunda intarziere

2009  cu o secunda intarziere !!! Asta pentru că din cauza încetinirii rotaţiei Pământului, ora pe întregul glob va fi modificată, la sfârşitul ultimei ore din 2008 fiind adăugată încă o secundă. Este a 24-a oară din 1972 încoace când se operează o astfel de modificare.
Observatorul Naval American, care se ocupă de ceasurile de la Pentagon a anunţat că secunda în plus va fi adăugată la 23:59:59 UTC(Coordinated Universal Time). Adică la miezul nopţii, sau la ora 23:59 GMT. Românii vor avea o secundă în plus, aşadar, la ora 01:59.
Majoritatea producătorilor de telefoane mobile verifică ceasurile atomice ale lumii pentru a adăuga secunda în plus în mod automat.
UTC este scala temporală exprimată de ceasurile atomice din întreaga lume, cu o eroare infimă, mai mică de o milisecundă pe zi.    Sursa: Antena3.ro

Urari de Sarbatori :  Statusuri, sms-uri, mesaje <<–aici

.
.Îngropatul Anului„, denumirea de Revelion apartinând timpurilor moderne. Timpul obiectiv, care curge spre infinit, este „oprit” dupa 365 de zile si întors, precum ceasornicul, pentru a fi reluat de la capat în ziua de Anul Nou. Asemanator divinitatii, timpul se naste anual, întinereste, se maturizeaza, îmbatrâneste si moare, pentru a renaste dupa alte 365 de zile.

Alte articole din aceasta pagina :

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: