Prima pagină > Sarbatori, Valentine`s Day > Obiceiuri de Valentine`s Day si Dragobete

Obiceiuri de Valentine`s Day si Dragobete

februarie 12, 2014

isv

Datini si traditii de ziua indragostitilor

Obiceiuri de Valentine`s Day si Dragobete

Tradiţiile legate de ziua Sfântului Valentin revin în forţă în Anglia secolului al XIV-lea. La mare preţ era ţinut obiceiul ca pe 14 februarie să se tragă la sorţi perechile ce urmau să pornească pe câmp la vânătoare. Băieţii pe care sorţii i-au ales să însoţească fetele în această escapadă plină de picanterii se numeau Valentini. Era un joc romantic pe care tinerii îl aşteptau cu entuziasm. Apare acum şi o… Valentina, acesta fiind numele dat mesajului de dragoste trimis persoanei iubite.

Dar ziua Sfântului Valentin este aleasă oficial ca zi a îndrăgostiţilor abia în 1496, în Franţa. De atunci, tradiţiile legate de ziua îndrăgostiţilor nu au contenit să se îmbogăţească şi să se extindă pe toate meleagurile, pentru ca astăzi să cucerească întreaga lume. În ultimile decenii, Valentine’s Day a devenit o adevărată industrie. Turism, media, creatori de modă, nimeni nu-şi mai permite să o ignore. Valentine’s Day a cucerit aproape tot ce i-a stat în cale.

Mesaje de Sf. Valentin | Dragobetele | Declaratii de Dragoste

Mesaje amuzante de Craciun Sfantul Valentin la Ordodocsi
cioic
Di San Valentino :  Frasi e SMS   Part 2 ( SMS-uri in italiana de Sf. Valentin
lma i
ym
love
Mesaje de Sfantul Valentin De Sfantul Valentin

Luna februarie, fiind la români ultima lună a anului, era o lună de pregătire pentru noul an şi de purificare a elementelor feminine, precum ogoarele şi femeile.

Dragobetele sărută fetele
Sărbătoarea tradiţională de Dragobete riscă să se piardă cu totul. Este adevărat că ea nu a cucerit niciodată oraşele, dar până acum câteva decenii dădea viaţă satelor cu toată bogăţia ei de obiceiuri şi de semnificaţii.
Dragobete, Vrăjitorul Iubirii la români, este patronul dragostei şi al bunei dispoziţii. Legenda povesteşte despre Dragobete ca fiind un personaj mitologic, preluat de la vechii daci, similar lui Eros, al vechilor greci, şi lui Cupidon, al românilor.
Acesta oficia din cer, la începutul fiecărei primăveri, nunta tuturor animalelor, tradiţie care în timp s-a extins, cu această ocazie ajungându-se să se spună că Dragobetele se făcea responsabil şi de iubirile oamenilor din anul ce urma. În ziua de Dragobete, satele româneşti răsunau de veselia tinerilor şi de zicala: Dragobetele sărută fetele.
În calendarul popular românesc această zi apare ca o sărbătoare a iubirii. Dragobetele era închipuit ca un flăcău voinic, puternic, frumos şi tare iubitor, putând fi întâlnit prin păduri. După o credinţă răspândită în special în vestul Munteniei şi în Oltenia, Dragobetele este un duh al pădurii care, la început de primăvară, într-o anume zi, ia chip de flăcău neasemuit de frumos şi hălăduieşte prin codri pentru a pedepsi fetele şi femeile ce-i profanează ziua. De Dragobete muncile grele erau interzise, fiind permise doar cele uşoare, dar multe fete încălcau regula şi fugeu apoi în pădure tocmai pentru că îşi doreau să fie pedepsite de Dragobete, fiind nevoite să se lase iubite de el.

Recomandari de site-uri  cu  mesaje din acceasi categorie :
Dragobetele, Ziua Indragostitilor la romani
Declaratii de dragoste – Declaratii de iubire pentru orice ocazie
Mesaje Statusuri si Citate

Mesaje de Sf. Valentin – Valentine’s Day

Recomandari de link-uri cu mesaje din acceasi categorie :

Sms de Sf. Valentin

Sms-uri scurte de Sf. Valentin

Mesaje scurte de Iubire

Statusuri de Dragoste / Iubire

——————————————————-
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: